Show all

Sastanak UNICEF-ovog Poslovnog savjeta – Akcioni plan za 2022.god.

12.11.2021.god. uz učešće UBCG održan je UNICEF-ov poslovni savjet gdje je predstavljen Nacrt akcionog plana za 2022.god.

Udruženje banaka, podržava sve aktivnosti UNICEF-a Crne Gore, gdje će sagledati mogućnosti participacije kroz promovisanje ključnih poruka, o politikama po mjeri porodice I promovisati Bebbo app aplikaciju kod svojih klijenata, kroz podjelu pripremljenih flajera ili brošura na retail punktovima.

Pružićemo profesionalnu pomoć, kod unapređenja znanja i vještine djece i mladih, u pripremi odabira profesije i potreba tržišta rada u 21 vijeku. Svake godine UBCG promoviše dane štednje 30.okt.-6 nov. kao i money week ili dane novca gdje se djeca uče šta je to novac, šta dobijamo štednjom i slično. Obilaze se osnoven, srednje škole I univerziteti uz prilagođen rječnik i pojmovnik uzrastu slušalaca.

Članice Udruženja, prisutne u Savjetu, su najavile učešće u programu Prilike, kojim se adolescentima  omogućava prilika da u odabranim kompanijama obave praksu, odnosno staž, uz praćenje mentora ili iskusnijih kolega, u trajanju do najviše 2 nedjelje.