Show all

Potpisan Memorandum o saradnji između Udruženja banaka Crne Gore i Fintech odbora ICT klastera Cortex

Fintech odbor ICT klastera Cortex i  Udruženje banaka Crne Gore danas su potpisali Memorandum o saradnji.

Memorandum je potpisan u cilju zajedničkog učešća i doprinosa na polju razvoja Fintech oblasti u Crnoj Gori, implementacije PSD2 i PSD3, organizacije zajedničkih sastanaka i događaja, razmjene znanja i iskustava iz IT i bankarskog domena i zajedničkog reagovanja i doprinosa u fintech segmentu.

Jedan od ključnih ciljeva ICT klastera Cortex je digitalna transformacija i pametna specijalizacije Crne Gore, te u tom pravcu kao jednan od ključnih partnera je upravo Udruženje banaka Crne Gore, kako bi zajedničkim snagama unaprijedili poslovanje u oblasti finansijskih inovacija u Crnoj Gori.

Ovim Memorandumom ozvaničava se ujedinjenje saradnje ključnih stakeholdera kojom se ističe spremnost za saradnju na polju finansijskih inovacija koje su od ključnog značaja za prepoznavanje Crne Gore kao interesantne zemlje za Fintech rješenja.

Ispred Udruženja banaka Crne Gore, prisustvovao je Generalni sekretar Udruženja banaka Crne Gore Bratislav Pejaković koji je istakao:

“Sa zadovoljstvom smo danas, kao Udruženje banaka Crne Gore, potpisali Memorandum o saradnji sa ICT Cortex klasterom za Informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj koji okuplja renomirane ICT kompanije i zajednice u Crnoj Gori. Sa članovima ovog klastera banke, kao i samo Udruženje banaka u Crnoj Gori već sarađuju na više projekata, a na ovaj način želimo da saradnja bude još kvalitetnija i vidljivija. Od velikog značaja je da promovišemo domaću pamet, preduzetnički duh, nove poslovne mogućnosti, zajedno definišemo i kreiramo rješenja za konkretne potrebe i time ukažemo na sinergetski kvalitetan efekat čime se doprinosi digitalnoj transformaciji na nacionalnom nivou.”

Ispred Fintech odbora ICT klastera Cortex  potpisivanju Memoranduma prisustvovao je Miloš Milošević, predsjednik Odbora.

Sinergijsko djelovanje IT kompanija i banaka dokaz je zrelosti crnogorskog tržišta za prevazilaženje barijera u poslovanju, a u cilju što boljeg doprinosa daljoj digitalizaciji bankarskih usluga kroz sinergijska Fintech rješenja u Crnoj Gori.