Show all

Izabran novi predsjednik UBCG

Na sjednici Odbora direktora Udruženja banaka Crne Gore, Glavni izvršni direktor Erste banke juče je izabran za novog predsjednika Upranog Odbora Udruženja, a za zamjenicu g-đa Danijela Jović glavni izvršni direktor Universal Capital banke. Prethodne, vrlo izazovne dvije godine uspješno je tu funkciju obavljao g-din Mladen Rabrenović, glavni izvršni direktor Zapad banke.

U svome obraćanju nakon izbora g-din Aleksa Lukić je saopštio da “Čast je i odgovornost predstavljati bankarsku industriju u periodu koji je pred nama, a koji će biti izazovan za cijelo društvo. Zajedno sa kolegama radiću na jačanju aktivnog doprinosa bankarskog sektora oporavku ekonomije i pokretanju ekonomskog rasta i razvoja, kao i na ispunjavanju misije UBCG – učvršćivanju saradnje sa relevantnim organizacijama i institucijama, promovisanju evropske bankarske prakse i dobrih poslovnih običaja“.

Lukić je bankar sa velikim iskustvom, koji je karijeru u finansijskom sektoru gradio od 1999. godine na različitim upravljačkim funkcijama. Na poziciju predsjednika Upravnog odbora UBCG dolazi kao glavni izvršni direktor Erste Bank AD Podgorica, što je funkcija koju obavlja od 2010. godine. Prethodno je bio komercijalni izvršni direktor, a član je menadžmenta od osnivanja banke 2002. godine. Ovo je drugi put da je Lukiću povjeren mandat predsjednika UO UBCG, nakon prvog koji je trajao od 2012. do 2016. godine.