Show all

ODRŽANA KONFERENCIJA – PUT KA INVESTICIJAMA

Dana 7.6.2023.godine održan je u Podgorici jedan od kvalitativno drugačijih, pionirski događaj iz oblasti bankarstva i finansija Crne Gore, konferencija o finansijskom tržištu “Road to Investments 2023” (Put ka investicijama). „Vjerujem da će Konferencija o finansijskom tržištu „Road to Investments“ doprinijeti boljem razumijevanju funkcionisanja finansijskih tržišta u EU i mogućnosti za investicije“, kazao je Esad Zaimović, predsjednik Odbora direktora Hipotekarne banke koja je organizator konferencije otvarajući ovaj značajni događaj.

Takođe se osvrnuo na to da su u publici ovog izuzetno značajnog događaja ne samo klijenti i investitori, veći i raniji premijeri i ministri finansija Crne Gore, što vidi kao pokazatelj ispravne odluke da Hipotekarna banka organizuje cijelu konferenciju posvećenu mogućnostima za investicije u strana finansijska tržišta. Na kraju uvodnog obraćanja, izrazio je nadu da će taj događaj „ohrabriti brži razvoj i približavanje razvijenim finansijskim tržištima EU“.

Uspješan organizator konferencije je bila Hipotekarna banka AD Podgorica uz podršku Raiffaisen Bank International. Na konferenciji su učestvovali značajni evropski stručnjaci iz oblasti investicija. Profesor korporativnih finansija na Bokoni univerzitetu Mauricio Dalokio (Maurizio Dallocchio), dekan Zagreb School of Economics and Management, Prof. dr Mato Njavro, Klaudija Daniš (Claudia Dunisch), Rukovoditeljka odjeljenja za institucionalno poslovanje, Raiffeisen Capital Management, samo su neka od imena koja su sa učesnicima konferencije podijelili svoja znanja i iskustva. Moderator prvog panela je bio prof. dr Saša Popović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Na drugom današnjem panelu govorili su Christian Hinterwallner šef sektora za istraživanje kapitala, Raiffeisen Bank International AG, Rade Rakočević, osnivački vlasnik kompanije Senzal Capital, i Emil Mihalina, finasijski direktor koncerna Agram EEIG Croatia, a moderator je bio Gojko Maksimović Director of Financial Markets Division at Hipotekarna Banka. Vršena je prezentacija i dati su komentari o međunarodnom tržištu kapitala, tržišnim uslovima i trenutnoj situaciji u vezi s investicijama na tržištu kapitala, ulaganju u investicione fondove, kao i o ulaganju u investicione sertifikate, kako međunarodne tako i regionalne aktivnosti u cilju promovisanja ovog tipa poslovanja.