Show all

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNICEF-a

Generalni sekretar Udruženja banaka Crne Gore, gdin Bratislav Pejakovic, sastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, gdinom Huanom Santanderom, povodom uspostavljanja zajedničke saradnje za podršku uslugama za djecu sa smetnjama u razvoju.

UNICEF-ov Poslovni savjet za prava djeteta, nedavno osnovano tijelo za saradnju izmedju UNICEF-a i privatnog sektora u cilju jačanja kulture društveno odgovornog poslovanja, pokrenuo je akciju za prikupljanje donacija od privatnog sektora za nabavku opreme i didaktičkog materijala za sve dnevne centre za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju širom Crne Gore, kao i za Centar za autizam u Podgorici. Akcija ce trajati do 31. jula, nakon čega ce UNICEF izvrsiti nabavku opreme prema UNICEF-ovim globalnim tenderskim procedurama. Uručenje opreme planirano je za treći decembar 2023. godine, kada se obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Udruženje banaka je članica UNICEF-vog Poslovnog savjeta od samog osnivanja pomenutog tijela. Vise o Poslovnom savjetu dostupno je na sledecem linku UNICEF osnovao Poslovni savjet za prava djeteta | UNICEF Crna Gora.