Show all

Okrugli sto – Razvoj tržišta kapitala i finansijskih tržišta Crne Gore

Održan je okrugli sto na temu: „Razvoj tržišta kapitala i finansijskih tržišta Crne Gore” u organizaciji Centralne banke Crne Gore, Montenegroberze i Komisije za tržište kapitala.

Događaj kom su prisustvovali predstavnici Udruženja banka Crne Gore, organizovan je sa ciljem afirmacije koncepta tržišnog načina prikupljanja kapitala putem emisije hartija od vrijednosti i drugih finansijskih instrumenata.

Na okruglom stolu učestvovali su viceguverner CBCG dr Nikola Fabris, predsjednik Komisije za tržište kapitala dr Zoran Đikanović, izvršna direktorica Montenegroberze dr Milena Vučinić, potpredsjednik Istanbulske berze Güzhan Gülay, prof. dr Saša Popović, profesor Ekonomskog fakulteta UCG, kao i prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije, prof. dr Mališa Đukić, profesor Beogradske bankarske akademije i prof. dr Duško Bodroža, naučni saradnik na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu.

Učesnici su se saglasili da se tržišta kapitala i finansijska tržišta u svijetu, a samim tim i u Crnoj Gori, razvojem i primjenom informatičkih tehnologija, ali i brojnim drugim okolnostima, mijenjaju intenzivnom dinamikom, na šta tržišta neminovno i promptno reaguju.

Okruglom stolu prisustvovali su i predstavnici poslovnih banaka, brokerskih kuća, kao i ostalih učesnika finansijskog tržišta.