Show all

ODRŽAN SASTANAK – RAZVOJ FINANSIJSKE PISMENOSTI

27.06.2023. održan je sastanak FEPG grupe pri EBF-u, uz prisustvo UBCG, gdje je predsjednica Jillian Heffernan, Direktor za komunikacije, bankarstvo&platni sistem otvorila forum i dala pozitivnu ocjenu rezultata kampanje quiz-a znanja za djecu do 15 godina koji je održan ove godine u organizaciji EBF. Zatim je tokom jevljanja dat detaljniji pregled European Money Quiz održan 2023.god. i plan za 2024.god. od strane EBF uposlenika.

Evropski kviz o novcu je najveće takmičenje širom Evrope koje ima za cilj unapređenje finansijske pismenosti među učenicima od 13-15 godina. Pokrenut 2017. godine kao inicijativa za promovisanje finansijske edukacije nacionalnih bankarskih udruženja u Evropi i pod koordinacijom Evropske bankarske federacije, Evropski kviz novca je jedna od mnogih aktivnosti organizovanih u 30+ zemalja tokom Evropske nedelje novca, koja se održava u martu svake godine.

Evropska bankarska federacija i njeni članovi su strastveni u vezi sa finansijskom pismenošću razvili su široke inicijative za angažovanje mlađih i starijih građana širom kontinenta sa jedinstvenim obrazovnim projektima i materijalom za unapređenje njihovih finansijskih veština. Poznavanje ličnih finansija, ekonomije i rizika je ključno za upravljanje dnevnim troškovima, rešavanje izazova, izbegavanje prevara i izgradnju budućnosti.