Show all

Sastanak sa predstavnicima JP Aerodromi Crne Gore

Na inicijativu predsjednika Odbora za likvidnost, upravljanje aktivom i pasivom, i operacije na finansijskim tržištima upriličen je sastanak sa izvršnim direktorom JP Aerodromi Crne Gore g-dinom Draškovićem i članom UO JP Aerodromi Crne Gore g-dinom Đokovićem u vezi sa slanjem valutnih pošiljki prema inostranstvu.

Cilj za postići je optimizacija procesa uz skraćenje vremena i troškova za ove operacije, banaka u našem sistemu. Problematika je direktnog otpremanja za šta se nametnula situacija praćenja unapređenja protokola Austrian Airlines (članica Lufthansa grupe).

Na kraju, ističem da je ova inicijativa usaglašena od strane članova Odbora iz Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica, NLB Banke AD Podgorica, Hipotekarne banke AD Podgorica, Prve Banke Crne Gore AD Podgorica i Erste Bank AD Podgorica, koje u svom poslovanju imaju zastupljene transakcije izvoza i uvoza  gotovog novca.

Kroz konstruktivan razgovor, došlo se do mape puta u realizaciji do cilja koji se nametnuo za dostići, na zadovoljstvo svih strana.