Show all

Učešće UBCG na Međunarodnom kongresu računovođa i revizora Crne Gore

7.10.2021.god. predstavnik UBCG je participacijom na panelu “rezultati AQR-a” učestvovao na XVI Međunarodnom kongresu računovođa i revizora Crne Gore. Na panelu, moderator je bio g-din Vinko Nikić CEO Lovćen banke, a učesnici su bili viceguvernerka Zorica Kalezić, Milena Knežević coordinator za AQR iz CBCG i Bratislav Pejaković ispred UBCG. Kongres već tradicionalno organizuju Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Ekonomski fakultet iz Podgorice, Univerzitet Crne Gore.

Tema ovogodišnjeg kongresa je bila „Finansijsko – računovodstvene inovacije u funkciji pouzdanog finansijskog izvještavanja“. U toku trodnevnog trajanja Kongresa, prezentovano je 27 stručnih/naučnih radova, predstavljenih kroz Zbornik radova, od autora iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i EU.

Učesnici Kongresa su bili predstavnici računovodstvene i revizorske struke iz Crne Gore i regiona, ali i eminentni predstavnici akademske zajednice, javnog sektora, bankarskog i realnog sektora. Kongres je pratilo preko 350 učesnika iz zemlje i inostranstva.