Show all

ODRŽANA KONFERENCIJA – MONTENEGRO 2023 EKONOMSKI HORIZONT REGIONA

Tradicionalna Konferencija o ekonomiji Montenegro 2023, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održana je 11. i 12. oktobra u hotelu Splendid, na temu „Ekonomski horizont regiona”. U ime Udruženja, skupu je prisustvovao generalni sekretar Bratislav Pejaković.

Riječ je o jednom od najznačajnijih ekonomskih skupova i događaja na Zapadnom Balkanu, u čijem radu su učestvovali predstavnici poslovne i akademske zajednice Crne Gore i regiona, ekonomski i eksperti međunarodnih institucija, kao i predstavnici banaka u Crnoj Gori.

Konferencija je bila podijeljena na pet panela: „Kriza traje“, „Zelena tranzicija u EU i na Zapadnom Balkanu – de iure i de facto“, „Kreatori politika, da li se čujemo“, „Inovacije: Pre(D)uzmi ideju“ i „Održivost evropskih integracija i perspektive članstva u EU“, a tokom njenog trajanja organizovali su se bilateralni susreti privrednika regiona, što je šansa za uspostavljanje saradnje na konkretnim poslovnim aranžmanima.

Skup su otvorili predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić i direktor Asocijacije privrednih komora Evrope Eurochambres Ben Butters.