Show all

RADIONICA – DIGITALNA INDETIFIKACIJA – VALIDACIJA DIGITALNOG INDETITETA

Udruženje banaka Crne Gore se pobrinulo da obezbjedi još jednu radionicu koja će pomoći da naše banke budu što spremnije za sve izazove koje nam predstoje . Svaki dan su sve prisutniji pokušaji prevara, napada hakera i zloupotrebe kanala prodaje, gdje je preventiva najbolja zaštita.

Jedan od glavnih izazova je digitalna identifikacija – validacija digitalnog identiteta – provjera identiteta klijenata. Na radionici je naglašena  nova zakonska regulativa, eIDAS 2.0, o kojoj se glasa u Evropskom parlamentu. Radi se o snažnoj autentifikaciji i prihvatanju EUDI novčanika koji je obavezan za bankarsku industriju. Rješenje koje će se predstaviti u Podgorici, ima snažan sistem verifikacije identiteta klijenta, dizajniran da ispuni najviše standarde poverenja, bezbjednosti i isplativosti.

Firma koja se predstavila i napravila radionicu je Švedska firma, Scytáles AB Sweden. Ova kompanija je specijalizovana za pružanje najsavremenijih rešenja za digitalnu identifikaciju i uspostavili su istaknutu saradnju sa EU i SAD tržištem, uključujući rad sa Komisijom EU na razvoju Evropskog novčanika digitalnog identiteta, koji bi trebalo da služi 400 miliona korisnika u srednjem roku. Ovo ukazuje na čvrstu posvećenost pionirskom napretku u areni digitalnog identiteta. Prepoznajući značaj verifikacije identiteta u kritičnim industrijama kao što je bankarstvo, uvjereni su da njihovo rešenje za validaciju digitalnog identiteta ima potencijal da značajno unapredi vašu operativnu efikasnost i napore u skladu sa propisima.