Show all

Sastanak UBCG predstavnika sa predsjednikom Parlamenta Crne Gore

Na dan 14.01.2021.god. održan je sastanak u Skupštini Crne Gore, gdje je predsjednik g-din Bečić, sa savjetnikom g-dinom Gošovićem  i saradnicima, razgovarao  sa Predsjednikom Udruženja banaka Crne Gore, g-dinom Rabrenovićem i Generalnim sekretarom g-dinom Pejakovićem. Razmjenjeni su stavovi o aktuelnim aktivnostima i izvjesnostima u vezi odlaganja zakona od krucijalne važnosti za poslovanje banaka.

G-din Rabrenović je ukazao na problematiku u kojoj se nalaze banke, od formalno pravne problematike, do paralelnih procesa koji se odvijaju u bankama, koji vrše veliki pritisak na resurse banaka.

Predsjednik Skupštine Crne Gore, g-din Bečić je ukazao da je upoznat sa problematikom kroz komunikacije sa Ministrom finansija. Postoji svjesnost da treba uvažavati pozicioniranost svake banke ponaosob, uvažavajući veličinu, potencijal, kao i logistiku koje pojedine banke imaju od banki majki, dok banke koje nemaju takvu podršku sa više napora ulaze u procese, gdje nam u  fokusu mora biti sistem i njegova stabilnost.  G-din Bečić je detaljno upoznao prisutne sa procesom i procedurama usvajanja zakona i rješavanje proceduralnih prepreka, gdje je iskazao optimističan stav na pozitivno rješavanje i pravno formalno uobličavanje okvira za poslovanje banaka.