Show all

Konferencija “Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja”

22.11.2019.god. predstavnici UBCG su prisustvovali konferenciji “Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja” Konferencija je dio projekta “Podrška uspostavljanju transparentne i efikasne javne uprave na usluzi građanima” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave.

Uvodno obraćanje je bilo od strane ministarke Javne uprave Suzane Pribilović, Herman Špic-a, šefa sektora za saradnju, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Danieala Gašparikova, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori.

Na konferenciji su predstavljeni nalazi istraživanja o stavovima i korišćenju e-usluga u Crnoj Gori, kao i nalaze istraživanja o uticaju informaciono-komunikacionih tehnologija na dalji razvoj ekonomije Crne Gore. Prezentacije pomenutih istraživanja su praćene panel diskusijama pod nazivima: Upravljanje 2.0 i Digitalna ekonomija. Učesnice i učesnici panela će biti predstavnici i predstavnice državne uprave, civilnog društva i privrede, nakon čijih izlaganja ćemo otvoriti prostor za diskusiju.