Show all

U Budvi održan 38. sastanak Evropske bankarske federacije

 

Petak, 30. maj 2014.

Udruženje banaka Crne Gore je bilo domaćin 38. sastanka Evropske bankarske federacije (EBF) održanog u hotelu Avala u Budvi 30.maja 2014. godine. EBF koja postoji više od 50 godina i okuplja oko 4,500 banaka širom Evrope je „glas evropskih banaka“.

Udruženje banaka Crne Gore (UBCG) je od 2006. godine pridruženi član EBF-a, do ulaska Crne Gore u EU, kada će ostvariti i punopravno članstvo.

Sastanku su prisustvovali predstavnici EBF-a iz Brisela, kao i udruženja banaka: Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Francuske, Holandije, Hrvatske, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rusije, San Marina, Srbije, Turske i zemlje domaćina Crne Gore.

Učesnicima sastanka obratio se guverner CBCG, gospodin Dakić koji ih je informisao o procesu prisupanja Crne Gore Evropskoj uniji, a posebno o Poglavlju 4 koje se odnosi na zakonske propise koji regulišu bankarski sektor. Mirko Radonjić, generalni sekretar Udruženja banaka, upoznao je učesnike sa stanjem u bankarskom sektoru Crne Gore.